Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق گفت: طی راه اندازی طرح پایش دانشگاه آزاد حدود هزار و ۸۰۰ موضوع کاربردی از مخاطرات طبیعی شناسایی شدند. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمد سیف سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق، درباره ضرورت­‌های اجرای طرح پایش آزاد (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه­ ای) در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: این دانشگاه نیمی از آموزش عالی کشور را بر عهده دارد و دانشجویان بسیاری را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تربیت می­ کند، بنابراین هر سال با حجم زیادی از پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی روبروست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری تا امروز اصولاً غیرکاربردی بودند، افزود: تنها استفاده‌ای که از این تولیدات علمی می‌شود، استخراج مقاله است که سایت‌های خارجی با بارگذاری مقالات پژوهشگران و محققان داخلی کشور و فروش آن‌ها بهره مالی فراوانی می‌برند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق ادامه داد: اغلب پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی در کتابخانه‌ها خاک می‌خورد و استفاده بهینه از آن‌ها صورت نمی‌گیرد، در حالی که اینگونه تولیدات علمی باید گره گشای مشکلات کشور باشد.

سیف با ابراز خرسندی از اجرای طرح پایش در دانشگاه آزاد اسلامی، خاطرنشان کرد: این طرح از نقاط قوت مدیریت دکتر طهرانچی است که نشان می‌دهد دانشگاه آزاد اسلامی در حال تبدیل شدن به یک دانشگاه مسأله محور است و از این پس پژوهش‌های کاربردی در زمینه‌های متعدد صورت می‌گیرد.

وی درباره فرایند اجرای طرح پایش در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: در ابتدای کار چند واحد دانشگاهی نظیر تهران شرق به عنوان پایلوت انتخاب شدند و حل یکی از چالش­‌های اساسی کشور را به این واحد سپردند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق با اشاره به اینکه در بین ۵ قاره جهان یک سوم بلایای طبیعی در قاره آسیا رخ می‌دهد، افزود: ایران بعد از کشور‌های چین و بنگلادش دارای رتبه ششم جهان در زمینه وقوع بلایای طبیعی است که هر ساله بخش عظیمی از سرمایه ملی کشور در جریان حوادث طبیعی از بین می‌رود که قابل جبران نیست.

دکتر سیف خاطرنشان کرد: مخاطرات طبیعی یکی از تهدیدات جوامع بشری و مانعی بر سر راه توسعه پایدار در سال‌های اخیر است که با توجّه به افزایش جمعیت جهان، فشار بیش از حد به منابع طبیعی و محیط زیست و اقلیم در حال گذر، مخاطرات طبیعی در برنامه ­ریزی­‌های کشور‌های مختلف اولویت­‌های بالایی را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق به عنوان پایلوت وارد مبحث مخاطرات طبیعی در طرح پایش شد، گفت: با سازمان‌ها و ارگان‌های مرتبط همچون سازمان آتش نشانی و سازمان مدیریت بحران کشور وارد گفت: وگو و تعامل شدیم و با مطالعه مطالب منتشر شده در سایت‌ها و مقالات، هزار و ۸۰۰ موضوع در زمینه مخاطرات طبیعی شناسایی و استخراج کردیم.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق ادامه داد: موضوعات استخراج شده در سایت مربوطه بارگذاری شده و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری باید برای نگارش پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی از موضوعاتی که در زمینه بلایای طبیعی در سایت گردآوری شده، استفاده کنند.

سیف با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق نیز در این زمینه موظف به ارتقاء هرم هیأت علمی، تجهیز آزمایشگاه‌ها و افزایش امکانات است، اظهار داشت: واحد‌های دانشگاهی باید بستر مناسبی را برای دانشجویان و پژوهشگران به منظور انجام تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی فراهم کنند.

وی با تأکید بر اینکه به تدریج تولیدات علمی از قبیل: پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی هدفمند می‌شود، گفت: از مهرماه سال ۹۸ باید دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی تولیدات علمی خود را با توجه به موضوعاتی که از سوی واحد‌های دانشگاهی شناسایی شده، انجام دهند تا دانشگاه به یک دانشگاه مسأله محور تبدیل شود.

سیف در پایان با بیان اینکه معضلات و چالش‌های کشور باید در دانشگاه‌ها و به دست محققان ایرانی برطرف شود، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه پیشرو در این زمینه گام بر می‌دارد و به تدریج مشکلات جامعه را به دست توانمند اعضای هیأت علمی، دانشجویان و پژوهشگران حل می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۰۲۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین افشاری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در اجلاسیه گروه‌های کشوری معماری و شهرسازی اظهار کرد: احیای الگو‌های سنتی و بازگشت به الگو‌های معماری سنتی و اسلامی و استفاده از آن در طراحی‌های مدرن یکی از ضرورت‌های است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با ابراز خرسندی از حضور مدیران گروه‌های معماری و شهرسازی دانشگاه‌ آزاد اسلامی در دامغان عنوان کرد: دامغان یکی از کهن‌ترین شهر‌های ایران است و کاروانسرا‌ها، قلعه‌ها و تپه‌های قدیمی و برج و بارو، حصار عظیم داخل و خارج شهر دامغان است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان متذکر شد: این شهرستان در حال حاضر دارای بیش از ۵۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده بوده که ۱۳۰ اثر ملموس و ناملموس در فهرست آثار ملی است و از آثار شاخص این شهرستان می‌توان به تپه تاریخی حصار با قدمت ۷ هزار سال و دارای سه دوره متعدد، مسجد تاریخانه که یکی از مهم‌ترین مساجد بازمانده از قرون اولیه اسلامی در کشور و از نخستین نمونه‌های مساجد است، اشاره کرد که مناره آن یکی از عناصر تشکیل‌دهنده آن است.

افشاری متذکر شد: وجود بنا‌های تاریخی بسیار در دامغان و لزوم احیای ارزش‌های اسلامی در شهر‌های مسلمان که امروزه هویت خاص گذشته را از دست داده‌اند، بیش از قبل احساس می‌شود.

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان تاکید کرد: تمرکز بر آموزش معماری اسلامی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تشویق پژوهش در این زمینه می‌تواند دستاورد‌های شگرفی را ایجاد کند.

وی متذکر شد: توجه به فرهنگ و هنر ایرانی و ادغام فرهنگ و هنر ایرانی در طراحی‌های معماری و شهرسازی با بهره‌گیری از توان علمی اندیشمندان این دو حوزه با استفاده از مصالح بومی و سنتی و به‌کارگیری مصالح ساختمانی سنتی و بومی در ساخت و ساز‌ها موجب ترویج معماری پایدار که هم با محیط زیست سازگار باشد خواهد شد و هم بازتاب‌دهنده میراث فرهنگی ایرانی-اسلامی و توسعه گردشگری می‌شود.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، توجه به معماری ایرانی‌ ـ‌ اسلامی در ساخت و ساز‌های شهری را از موضوعات حائز اهمیت برشمرد و تأکید کرد: استفاده از نماد‌ها و عناصر معماری اسلامی در طراحی‌های جدید با برگزاری اینگونه جلسات در دانشکدگان هنر زمینه تحول در معماری را ایجاد کرده و با ارائه راهکار و برنامه به حاکمیت زمینه ایجاد قوانین و مقرراتی که حمایت از معماری ایرانی اسلامی را در برنامه‌ریزی‌های شهری و ملی تضمین کند را مهیا خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرخش تحول‌آفرین از مقاله‌گرایی غیرهدفمند به پژوهش‌های کاربردی و تقاضامحور
  • معارفه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان
  • همایش ملی صنعت فرش ماشینی ایران آغاز شد
  • سرپرست دانشگاه آزاد مهدیشهر معرفی شد
  • «رویداد صدرا» توافق برد-برد دانشگاه و صنعت
  • استادان نقش مهمی در پیشبرد اهداف فرهنگی و اقتصادی کشور دارند 
  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • سبد گردشگری دانشگاه آزاد شاهرود تدوین شد
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • افزایش ۶ رشته محل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد زاهدان